FAQ's

1. Wat is draagmoederschap?

Draagmoederschap is een proces waarbij een vrouw (de draagmoeder) zwanger wordt en een kind draagt en ter wereld brengt voor een ander stel of individu. De draagmoeder kan in onze methodes niet het biologische kind van de beoogde ouders zijn, de bevruchting wordt via IVF gedaan met een embryo van de beoogde ouders.

2. Is draagmoederschap toegestaan in België?

Ja, draagmoederschap is in België toegestaan, maar het is sterk gereglementeerd en er zijn specifieke voorwaarden waaraan moet worden voldaan om ervoor te zorgen dat het proces ethisch en legaal is. Zo bestaat er in België geen gunstig kader omtrent draagmoederschap en daarom maken wij gebruik van buitenlandse draagmoeders.

2. Is draagmoederschap toegestaan in Nederland?

Ja, draagmoederschap is in Nederland toegestaan, maar is sterk gereglementeerd. Er zijn specifieke voorwaarden waaraan moet worden voldaan om ervoor te zorgen dat het proces ethisch en legaal is. Zo bestaat er geen gunstig kader omtrent draagmoederschap en daarom maken wij gebruik van buitenlandse draagmoeders.

3. Hoeveel kost een draagmoederschap traject bij SurMom?

De kosten van een draagmoederschap traject bij SurMom variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vereisten van de beoogde ouders, de medische geschiktheid van de draagmoeder, enzovoort. Richtprijs: tussen 50.000 en 95.000 euro. Meer informatie kan je op onze prijzenoverzicht pagina vinden.

4. Hoelang duurt een draagmoederschap traject?

De duur van een draagmoederschap traject kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van de draagmoeder en de medische vereisten. Over het algemeen duurt een draagmoederschap traject ongeveer 12-18 maanden.

5. Kan een alleenstaande vrouw ook gebruik maken van draagmoeders?

Ja, in sommige landen is dit zelfs wettelijk vastgelegd. Tegelijkertijd bestaat er echter een algemene misvatting dat alleenstaande vrouwen dit recht niet hebben. Dit zorgt vaak voor moeilijkheden maar maakt het niet onmogelijk.

6. Kan een alleenstaande man gebruik maken van een draagmoeder?

Ja, wij bieden die mogelijkheid. In dergelijke gevallen worden landen geselecteerd waar de relevante wetgeving van kracht is voor draagmoederschapsprogramma’s.

7. Waarom moet ik kiezen voor SurMom?

SurMom biedt professionele, persoonlijke en betrouwbare diensten voor draagmoederschap. SurMom heeft een team van professionals die deskundig zijn in het begeleiden van wensouders en draagmoeders tijdens het gehele proces van draagmoederschap. Daarnaast heeft SurMom een success ratio van 91%. Tenslotte zijn we één familie, samen met de wensouders en onze draagmoeders.

8. Hoe start ik een traject met SurMom?

U kunt een draagmoederschapstraject starten met SurMom door contact op te nemen met ons team. U kunt dit doen via de website, door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen.

9. Hoe wordt de pasgeboren baby aanvaard als mijn kind?

Om ervoor te zorgen dat de pasgeboren baby in uw thuisland als uw kind wordt aanvaard, moeten de nodige juridische stappen worden genomen, zoals het vaststellen van ouderlijke rechten en het verkrijgen van een geboorteakte. SurMom zal u hierbij begeleiden en adviseren om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hiervoor werken we samen met een gespecialiseerd advocatenkantoor dat hier in reeds veel ervaring in heeft.

10. Hoe ben ik er zeker van dat de draagmoeder de baby niet kan opeisen?

Voor de uitvoering van onze trajecten kiezen we de landen met een gunstig wettelijk klimaat op gebied van draagmoederschap. In de regel worden de biologische ouders onmiddellijk opgenomen in de geboorteakte van het kind. De draagmoeder heeft daar geen recht op en is genetisch niet verwant aan het kind. Ons bedrijf heeft een krachtige juridische dienst die hoogwaardige ondersteuning biedt voor alle fasen van het programma. Het kind zal alleen van jou zijn, en niemand anders zal het kunnen opeisen.

11. Is het gemakkelijker voor een homoseksueel koppel om te kiezen voor inseminatie van de draagmoeder met het sperma in plaats van een andere donor van eicellen te zoeken?

In dit geval zou de vrouw de volwaardige moeder van het kind zijn. Het zou onmogelijk zijn om onaangename gevolgen in de verre toekomst te vermijden. Volgens de wetten is het kind de erfgenaam van de eerste fase. Als u iets overkomt, erft hij/zij uw eigendom. Tegelijkertijd is de wettelijke vertegenwoordiger van het kind, tot het meerderjarig is, zijn moeder. Deze vrouw zou namelijk ongewild het recht kunnen krijgen om uw erfenis voor uw kind te gebruiken. Dit conflict kan volledig worden vermeden door gebruik te maken van de procedure van eiceldonatie.

12. Welke medische procedures zijn nodig voor de biologische moeder om het draagmoederschapsprogramma te doorlopen?

Bij de draagmoederschap-procedure worden, indien mogelijk, mannelijke en vrouwelijke geslachtscellen van de biologische ouders gebruikt om een embryo te verkrijgen. Om eicellen te verkrijgen moet u speciale medicijnen innemen en vervolgens de eierstokken aanprikken. Door het innemen van hormonale medicijnen worden de menstruatiecycli van de biologische en de draagmoeder gesynchroniseerd. Het in het laboratorium verkregen embryo wordt in de baarmoeder van de draagmoeder ingebracht onder de conditie van het geprepareerde endometrium (het embryo krijgt de kans om zich aan de binnenste laag van de baarmoeder te hechten).

13. Kan ik een foto zien van een eiceldonor?

Ja, wij bieden deze mogelijkheid. Ongeveer 20% van de toekomstige ouders vraagt echter om een donor van eicellen op basis van het fenotype (uiterlijke kenmerken) en wil de foto niet zien. Dit standpunt is ook volkomen logisch: zij willen het kind in de toekomst niet associëren met de specifieke vrouw op de foto.

14. Kan een draagmoeder geïnsemineerd worden met het sperma van mijn man?

In de meeste landen is deze praktijk bij wet verboden. Een draagmoeder wordt beschouwd als een “zwangerschapskoerier”, d.w.z. een soort gastvrouw voor het dragen van de foetus. Een kind mag genetisch niet met haar verbonden zijn. Als de kwaliteit van uw eicellen het niet toelaat ze te gebruiken voor de IVF-procedure, kunt u gebruik maken van de donatie van eicellen. Zo vermijdt u ook de complexe emotionele situatie wanneer een draagmoeder tegelijkertijd de genetische moeder van het kind is.

15. Er wordt gezegd dat de donoreicellen verkregen na een cyclus van ovariële hyperstimulatie worden verdeeld over meerdere cliënten. Is dat waar?

Nee, wij passen deze procedure niet toe. U krijgt alle eicellen ter beschikking die in één cyclus van ovariële hyperstimulatie bij de donor kunnen worden gewonnen. Wij stellen voor om ongebruikte eicellen in te vriezen omdat ze later gebruikt kunnen worden. Misschien wilt u in de toekomst opnieuw deelnemen aan het draagmoederschapsprogramma. Dan kan u deze ingevroren cellen gebruiken.

16. Ik heb gecryopreserveerde embryo's na mislukte IVF-pogingen. Kan ik die gebruiken voor draagmoederschap in het buitenland?

Ja, natuurlijk. We leveren diensten voor het vervoer van embryo’s onder speciale voorwaarden naar het land waar de draagmoeder woont. Volgens de medische praktijk van de laatste jaren neemt de kans op zwangerschap niet af door het gebruik van ingevroren embryo’s. Het enige voorbehoud is het gebruik van een nieuwe invriesmethode: vitrificatie.

Vrijblijvend gesprek inplannen
Back to Top
Product has been added to your cart